ProGay dient aanvraag Amsterdam Gay Pride 2010 in

Voor het komend jaar heeft ProGay vergunningen aangevraagd voor het organiseren van de Amsterdam Gay Pride .

In 2010 zal die worden gehouden van 1 augustus tot en met 8 augustus met de bekende botenparade op 7 augustus. De organisatie neemt ook al een voorschot op de feesten in 2011 en 2012.

Tot de onderdelen behoren onder meer een Openlucht Bioscoop, een Drag King Contest, de GreyPride, plein- en straatfeesten, de samenwerking met 3FM door het plaatsen van het bekende Glazen Huis op het Stoperaplein en een kerkdienst.

Omdat de laatste jaren steeds meer bezoekers naar de Canal Parade kwamen, stellen de vergunningaanvragers aan de gemeente voor om in 2010 de Prinsengracht en de Amstel van de Blauwbrug tot het Muntplein voor verkeer geheel af te sluiten.

Ook wil men een extra feest op de zaterdag. “In 2009 heeft het Thorbeckeplein zich ontwikkeld (tot een plek) waar de heteroseksuele bezoekers zich samen met de aanwezigen homo’s thuis en prettig voelden. Dit plein voorzag derhalve in een duidelijke behoefte. Vanuit de gedachte dat tussen homo- en heterogemeenschap bruggen gebouwd moeten worden (gay-straight alliantie) wil ProGay hier in de toekomst eveneens een feest laten plaats vinden.”

Nieuw is een stoepfeest voor de transgender/travestiegemeenschap. Dat gebeurde dit jaar voor eerst kleinschalig. ProGay wil het nu professioneler gaan aanpakken.

Ook het Rembrandtplein zal weer worden omgedoopt tot feestlocatie.

Om die verdere professionalisering en uitbreidingen te kunnen financieren heeft ProGay een grotere financiële bijdrage gevraagd van de gemeente. Die is ondermeer nodig voor de organisatie- en beveiligingslogistiek van de botenparade, schoonmaakkosten, het emancipatoire, culturele en sportieve programma, internationale publiciteit en een vaste medewerker.

 

Bron: gk